SanneEnBasInZuidAmerika.reismee.nl

Ilha Grande

Na het stadse leven van Rio vonden we het wel tijd worden om de natuur in te gaan. Wij vonden hiervoor een ideaal eiland, genaamd Ilha Grande. We vonden daar ook een hostel met deze uitstraling; leuke houten huisjes in de vorm van een tent, maar met alle gemakken van een huisje.

Na een vriendelijk ontvangst in het hostel, werd ons al snel duidelijk welke tochten op het eiland mogelijk waren. Veel mensen kozen voor een trip met de boot. Maar wij hadden zin om onze luie benen eens wat beweging te geven en kozen voor een wandeling van twee en half uur door de bergen naar een heel mooi strand genaamd Lopes Mendes.

Het eerste uur was een flinke klim maar daarna werden we aangenaam verrast door een klein strandje waar we met een duik lekker konden opfrissen. De eind bestemming was zeker de moeite waard. Al begon de lucht na 2 uur verblijf behoorlijk te betrekken en vonden we het tijd om terug te gaan. Met de boot kwamen we droog weer terug.

Na de eerste dag hadden we de smaak van het wandelen in de bergen te pakken en besloten dit keer een waterval op te zoeken; la cachoeira de Feiticeira. Deze toch was iets pittiger aangezien het pad stijler was en langer omhoog ging. Bovendien liepen we een groter stuk in de felle zon om de waterval te bereiken. Bij de waterval konden we ons lekker opfrissen en op nog een half uur lopen was een strandje waar we nog een paar uurtjes hebben liggen zonnen.

Ilha Grande heeft een gezellig dorpje waar je lekker kunt eten en shoppen. Sanne heeft er een vrolijke braziliaanse bikini uitgezocht en 's avonds zijn we gaan eten in een vegetarisch Kebab en Thais wok restaurant. Het eten was heerlijk, al had het helaas geen goede uitwerking op onze darmen... maar ja, dat hoort nou eenmaal bij reizen.