SanneEnBasInZuidAmerika.reismee.nl

Corumba/ Puerto Suarez

Corumba ligt vlak bij de grens van Bolivia. We hebben er één nacht in een hostel geboekt, zodat we de volgende dag vanuit Puerto Suarez, net over de grens van Bolivia, een vlucht konden nemen naar La Paz, in Bolivia en vlak bij de grens van Peru.
Rond zeven uur 's avonds kwamen we aan in het hostel, waar we twee Israëlische jongens troffen die we eerder waren tegen gekomen onderweg. Ze raadden ons af 's avonds nog de straat op te gaan voor boodschappen, omdat dit niet veilig zou zijn en nodigden ons uit om met hen mee te eten. Een typisch Israëlische maaltijd van rijst, mais, knoflook en witte peper. De rest van de avond hebben we uitgezocht hoe we de volgende dag naar La Paz konden komen.
De volgende dag zijn we vroeg opgestaan om een bus naar de grens te nemen. Toen die maar niet kwam, namen we een taxi naar de grens om op tijd op het vliegveld te komen. We kwamen tegen 12 uur door de Braziliaanse douane. De Boliviaanse douane bleek dicht te zijn tot 14 uur, terwijl we om 14.30 uur in moesten checken voor ons vliegtuig!
Een taxi-chauffeur hielp ons net over de grens alvast geld te pinnen, vliegtickets te kopen en voor te mogen in de rij bij de douane. Vervolgens scheurde hij met ons naar het vliegveld, waar we net op tijd waren om in te checken. In verband met tijdgebrek moesten we de taxi chauffeur vertrouwen met onze tassen en ons geld. Wat gelukkig goed is uitgepakt.