Peru
De reden waarom we naar Peru wilden was voor de Macchu Picchu (Inca ruïnes). We begrepen dat als je ook de Wayna Picchu (Huayna Picchu een berg achter de Macchu Picchu) wilde bekijken, je deze een week van ten voren moest te boeken. Dit is mogelijk via de website van de overheid, die voor de betaling alleen Visa accepteert. Maar wat doe je dan als je geen Visa kaart hebt? Vrienden en familie thuis vragen, mede backpackers en hotel medewerkers. Uiteindelijk hebben we het met veel moeite via het reisbureau van het hotel voor elkaar gekregen. Echter wel voor meer geld en een dag later dan afgesproken, waardoor we onze reeds gereserveerde treintickets weer moesten wijzigen. Ook het boeken van vliegtickets bleek alleen met Visa kaart te kunnen. Gelukkig vonden we na drie dagen een aardige Peruaanse vrouw die wel met haar Visa kaart voor ons wilde boeken.
In Puno zijn we naar de drijvende eilanden geweest. Deze eilanden zijn gemaakt van riet dat in het Titicacameer groeit. Erg bijzonder hoe ze die gemaakt hebben, maar ook wel erg toeristisch.
Vanuit Puno hebben we een touristische bus naar Cusco genomen, waarbij we onderweg stops maakten om musea e.d. te bekijken, wel een leuke manier van reizen.
In Cusco hebben we een Colombiaans stel leren kennen waarmee we wat zijn gaan drinken. Zei raden ons aan een Pisco Sour te drinken. Een drankje met opgeklopt eiwit erin. Mijn voorkeur is toch de Braziliaanse Caipirinha.
De Machu Picchu (inca ruïnes) is in het echt een bijzondere ervaring. Ongelovelijk wat mensen vroeger al wisten te bereiken.
De volgende dag zijn we naar de Machu Picchu (inca ruïnes) gegaan. We hebben daar de Huayna Picchu beklommen (een berg achter de Inca ruïnes) en vervolgens de Machu Picchu bekeken.
Een bezondere ervaring is dat de kust van kust bij Ica uit woestijn bestaat waarin een oasis te vinden is. Wij zijn de woestijn ingegaan met een buggie. Om vervolgens te sandboarden.